Σε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα γνωριμίας με το παρελθόν της πόλης τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές του δήμου Αιγάλεω στην Αθήνα.

Δημιούργημα του αρχαιολόγου Γιάννη Κουτούλια – αντιπροέδρου του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού – το πρόγραμμα “Γνωρίζω την πόλη μου” προβλέπει την περιήγηση στις διαφορετικές χρονολογικές φάσεις κατοίκησης της περιοχής όπως αποτυπώνονται μέσα στη γη, και αναδείχθηκαν από τις ανασκαφές κατά την κατασκευή του σταθμού Μετρό της περιοχής. Έτσι, η περιήγηση πραγματοποιείται μέσα στο Μετρό, όπου οι μαθητές θα κληθούν να περιεργαστούν και να ερμηνεύσουν τις αρχαιότητες που εκτίθενται εκεί και που ίσως τις προσπερνούν αδιάφορα στα βιαστικά τους “περάσματα” από εκεί. Ο κύριος Κουτούλιας θα είναι επίσης παρών για να εξηγήσει και να βοηθήσει, μαζί με μια ομάδα εθελοντών. Η παρουσίαση, τέλος, συμπληρώνεται με καλαίσθητες κάρτες όπου περιγράφονται μικρές ιστορίες από την ζωή των αρχαιοελληνικών χρόνων και οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το πρόγραμμα.

Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στου μαθητές της Στ΄τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου, στις 19 Δεκέμβρη 2011 και ώρα  11 π.μ.