Σαν σήμερα, στις 8 Δεκεμβρίου 1886, γεννήθηκε ο Μεξικανός ζωγράφος Ντιέγκο Ριβέρα και η Google του αφιερώνει σήμερα το λογότυπό της.

Ο καλλιτέχνης, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodrígue, είναι γνωστός για τις τοιχογραφίες του, στις οποίες απεικονίζεται η ιστορία του Μεξικού.

Από νωρίς ο Ριβέρα έδειξε την καλλιτεχνική του κλίση και σε ηλικία μόλις δέκα ετών γράφτηκε στην Ακαδημία Τεχνών του Σαν Κάρλος.

Όταν ενηλικιώθηκε πήγε στην Ισπανία για να συνεχίσει τις σπουδές του με κρατική υποτροφία. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου άρχισε να διαμορφώνει το προσωπικό του ύφος, επηρεασμένος από το κίνημα του κυβισμού, τη ζωγραφική του Σεζάν και τις νωπογραφίες της Αναγέννησης, τις οποίες μελέτησε σ’ ένα μεγάλο ταξίδι του στην Ιταλία.

Στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν περισσότερο γνωστός για τις ερωτικές του κατακτήσεις. Απέκτησε τουλάχιστον δύο εξώγαμα τέκνα, ένα αγόρι με τη ζωγράφο Ανζελίν Μπελόφ και ένα κορίτσι με την επίσης ζωγράφο Μαρία Βορομπίεφ – Στρεμπέλσκα.

Γνωστή έμεινε και η θυελλώδης σχέση του με του με την Μεξικάνα καλλιτέχνη Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo), με την οποία παντρεύτηκε δύο φορές, ενώ η ιστορία τους γυρίστηκε σε ταινία το 2002 .

Οι αμοιβαίες απιστίες και το εκρηκτικό τους ταμπεραμέντο οδήγησαν σε διαζύγιο το 1939. Επανασυνδέθηκαν πολύ γρήγορα και ξαναπαντρεύτηκαν στις 8 Δεκεμβρίου 1940. Μετά τον θάνατο της Φρίντα το 1954, ο Ριβέρα παντρεύτηκε την ατζέντισσά του Έμα Ουρτάδο στις 29 Ιουλίου 1955.

Αμέσως μετά έπεσε με τα μούτρα στη δουλεία για το πιο φιλόδοξο έργο του. Μία γιγάντια τοιχογραφία, ένα έπος για την ιστορία του Μεξικού, στο Εθνικό Μέγαρο της Πόλης του Μεξικού. Έμεινε, όμως, ημιτελής, λόγω του θανάτου του στις 24 Νοεμβρίου 1957.