Θλίψη και οργή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η “επιδρομή” κουκουλοφόρων στα ερείπια του ανατολικού βυζαντινού τείχους της πόλης, στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη λήξη των μαζικών και ειρηνικών διαδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι ταραξίες άρχισαν να «ξηλώνουν» το μνημείο με σκοπό να εξασφαλίσουν «πολεμοφόδια» για τον πετροπόλεμο που θα ακολουθούσε με τις αστυνομικές δυνάμεις. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100) δείχνουν μάλιστα τους νεαρούς να γεμίζουν  τις τσέπες και τα σακίδιά τους με πέτρες από αυτό.

Νωρίτερα, στη διάρκεια “κλεφτοπόλεμου” στην πλατεία Συντριβανίου, συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είχε πετάξει μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών που βρέθηκε πάνω του.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση 14 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα γιατί δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό εναντίον τους.