Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση, αφιερωμένη στους θεούς της αρχαίας Ελλάδας, με τίτλο «Η επιστροφή των θεών» που, έπειτα από οκτάμηνη διάρκεια, έκλεισε χθες τις πύλες της στο γνωστό Μουσείο Τέχνης «Κούνστχαλε» της αυστριακής πόλης Λεόμπεν, έχοντας προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Αυστρία και τις γύρω χώρες. Είναι το ίδιο Μουσείο που είχε φιλοξενήσει πέρσι την έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η πρόσφατη έκθεση, 14η στη σειρά «Μεγάλες εκθέσεις Ιστορίας του Πολιτισμού», που φιλοξένησε το Μουσείο Τέχνης Λεόμπεν, περιελάμβανε 150 κύρια εκθέματα, τα οποία προέρχονταν από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο και την εκεί εντυπωσιακή συλλογή αρχαιοτήτων.

Ήταν εξαιρετικά δείγματα ελληνικής γλυπτικής, αυθεντικά, αλλά και ρωμαϊκά αντίγραφα, καθώς και πολλά αγάλματα Ελλήνων θεών που βρέθηκαν σε ανασκαφές στη Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο, όπως επίσης πολύτιμα δείγματα αγγειοπλαστικής, μεταλλοτεχνίας και μικροτεχνίας, τα οποία δίνουν πλήρη εικόνα της εξέλιξης της ελληνικής τέχνης από την Εποχή του Χαλκού έως τα ρωμαϊκά χρόνια.

Η έκθεση είχε διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι θεοί της αρχαίας Ελλάδας, όχι μεμονωμένα, αλλά σε σύνδεση με την ελληνική μυθολογία και τον συμβολισμό τους για τους αρχαίους Έλληνες.

Με τα 150 γλυπτά, προτομές, αγγεία και άλλα αντικείμενα λατρείας, όπως και κοσμήματα (πρωτότυπα της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου ή ρωμαϊκά αντίγραφα) δόθηκε στους επισκέπτες μία συνολική εικόνα της σημασίας των Ολύμπιων θεών και της λατρείας τους, για τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

Μικρό μέρος της έκθεσης ήταν αφιερωμένο και στο αρχαίο θέατρο.