Περισσότερα από 150 έργα με υπογραφή Ελλήνων δημιουργών βγαίνουν στο σφυρί, στη δημοπρασία που προγραμματίζει ο οίκος Bonhams στο Λονδίνο, που παρά την οικονομική κρίση διατηρεί αυτόνομο το Greek Sale, σε αντίθεση με τον οίκο Sotheby΄s που το ενέταξε σε ευρύτερη δημοπρασία ευρωπαϊκής ζωγραφικής.

Από τον κλασικό και αγαπημένο των δημοπρασιών Νικόλαο Γύζη του οποίου παρουσιάζεται το έργο -σταθμός (εκτέθηκε τελευταία φορά στην Ελλάδα το 1928) «΄Ερως και ζωγράφος», έως τον πιο πρόσφατο δημοφιλή στις δημοπρασίες Γιάννη Μόραλη με το επιβλητικό «Ερωτικό». Κι από ένα από τα ωραιότερα έργα του Γιάννη Τσαρούχη που συνδυάζει στοιχεία από τα έργα του Ανρί Ματίς και της παράδοσης του θεάτρου σκιών «Νέος προφίλ προς τα δεξιά» έως εικαστικές δημιουργίες των Αλέξη Ακριθάκη, Γιάννη Γαΐτη, Θανάση Τσίγκου, Θεόδωρου Στάμου και Νίκου Κεσσανλή.

Οι τιμές των έργων αρχίζουν από 3.500 ευρώ και φτάνουν έως 402.800 ευρώ και η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 21 Νοεμβρίου. Όσοι όμως θελήσουν να θαυμάσουν από κοντά τα έργα που θα δημοπρατηθούν κι υπογράφουν ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες όπως οι Κωνσταντίνος Μαλέας, Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας, Γιώργος Μπουζιάνης, Σπύρος Βασιλείου, Γιάννη Σπυρόπουλου, Αλέκου Φασιανού κ.ά., θα εκτεθούν από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός.