Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης, ανάδειξης και αποκατάστασης του Αρχαιολογικού χώρου της Τυλίσου, το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες που εκτελούνται στην Τύλισο προβλέπουν τη συνολική ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου, την εκ νέου περίφραξη και προστασία του, την τοποθέτηση επεξηγηματικών πινακίδων, καθώς και τη δημιουργία για πρώτη φορά μεγάλου χώρου στάθμευσης για τους επισκέπτες.

Εκτός από τις εργασίες αυτές ο Δήμος Μαλεβιζίου, με δικούς τους πόρους, πραγματοποιεί τη διάνοιξη ενός νέου δρόμου ο οποίος θα συνδέσει τον αρχαιολογικό χώρο απευθείας με τον κεντρικό δρόμο της Τυλίσου, επιλύοντας το οξύτατο πρόβλημα της προσβασιμότητας που αντιμετώπιζε το μνημείο.

Η αρχαία Τύλισος, που διασώζει το όνομά της από τους αρχαιότατους χρόνους, αποτελεί τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο στο Μαλεβίζι, και με τη διαχρονική κατοίκησή της από τη Μινωική εποχή μέχρι και τους Ελληνικούς χρόνους, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της μακραίωνης ιστορίας και της διαχρονικής ακμής ολόκληρης της περιοχής του δήμου.