Με κλείσιμο αρχαιολογικών χώρων και βανδαλισμό μουσείων και αρχαιολογικών αποθηκών απείλησαν οι εργάτες αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς κινητοποιήσεων εδώ και μία εβδομάδα.

Οι εργάτες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την πρόσληψη 12.000 από αυτούς από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με ανώνυμο διαδηλωτλη που μίλησε σε εκπρόσωπο της εφημερίδας Youm7 στις 22 Σεπτεμβρίου, οι εργάτες σκοπεύουν ξεκινήσουν απεργία πείνας αν τα αιτήματά τους δεν εκπληρωθούν. Η πράξη αυτή θα συνοδεόταν με αποχή από την εργασία τους καθώς και με κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων.

Σε κινητοποιήσεις προέβησαν επίσης χτες και οι αρχαιολόγοι, ζητώντας από τον πρωθυπουργό Εσάμ Σαράφ την επανίδρυση του Υπουργείου Αρχαιοτήτων, με επικεφαλής τον επιφανή αρχαιολόγο δρα Αμπντελχαλίμ Νουρελντίν. Ο Νουρελντίν, αντίπαλο δέος – για πολλούς – του αποχωρήσαντα Ζάχι Χαουάς έχει υπάρξει στο παρελθόν, για ένα μικρό διάστημα,  Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, καλύπτοντας της θέση που κατέχει σήμερα ο Μοχάμεντ Αμπτν Ελ Φατάχ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία ιδιαίτερη εξέλιξη σχετικά με τα δύο θέματα.