Αν και τα σημάδια από τη φθορά του χρόνου είναι εμφανή πάνω του, ο πύργος του Καραμίχου δεσπόζει στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων, η θέα του είναι επιβλητική και προκαλεί το θαυμασμό σ’ όσους τον παρατηρούν διερχόμενοι από εκεί.

Ένα όμορφο κλασικό τουρκικό πυργόσπιτο καταρρέει, αφού μέχρι στιγμής κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον για την αναστήλωσή του.

Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο με ημιυπόγειο, κατώι και ανώι, που διέθετε δύο γωνιακά μπαλκόνια νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά.

Είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού και η δημοτική αρχή Φαρσάλων το απέκτησε πριν μερικά χρόνια μετά από πλειστηριασμό.

Ο κίνδυνος κατάρρευσης του πύργου Καραμίχου είναι ορατός, καθώς βρίσκεται στο έλεος της φθοράς του χρόνου και των καιρικών συνθηκών.

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να συνταχθεί άμεσα μελέτη για την αποκατάστασή του και τη μετατροπή του σε λαογραφικό μουσείο, αν και για πολλά χρόνια η αρχαιολογική υπηρεσία δεν το έχει συμπεριλάβει σε κάποιο πρόγραμμά της για να αναστηλωθεί και να αξιοποιηθεί.