Σε οικογενειακή υπόθεση είχαν αναγάγει την αρχαιοκαπηλία ένας 54χρονος και η 18χρονη κόρη του που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 54χρονος και η 18χρονη κόρη του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων» και του νόμου «περί όπλων».

Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το αυτοκίνητο των συλληφθέντων, μετά από την αξιοποίηση σχετικών στοιχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 πολεμικά φυσίγγια και τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις και χάρτες για τοποθεσίες (σπήλαια, νεκροταφεία και άλλα σημεία), όπου βρίσκονται θησαυροί και αρχαιότητες.

Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη που διατηρούσε ο 54χρονος όπου εντοπίστηκαν ένα υφαντικό βάρος, μία λαβή πήλινου αγγείου, ένα όστρακο πήλινου αγγείου, ένα χάλκινο νόμισμα Μακεδονίας, ένα νόμισμα ρωμαϊκών χρόνων, ένα οπλισμένο πολεμικό τυφέκιο και μία οπλισμένη κυνηγετική καραμπίνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.