Λίγα λεπτά δημοσιότητας, προφανώς κατά το παράδειγμα που είχαν δώσει με παρόμοια κίνηση στο παρελθόν, επιχείρησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ αναρτώντας στην Ακρόπολη δύο πανό, ένα στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.

Ικανοποιώντας το αιτούμενο της τηλεοπτικής αναμετάδοσης στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, η εικόνα έκανε το γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ενώ αναμεταδόθηκε και διεθνώς, αφήνοντας ωστόσο εντυπώσεις στο επίπεδο της γραφικότητας. Σημαντικό είναι ότι δεν εμποδίστηκε η ελεύθερη πρόσβαση των επισκεπτών στην Ακρόπολη.

Αν και το συμβάν έληξε “ησύχως” στάθηκε αφορμή για αλληλοκατηγορίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων… Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση διά του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού, βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη. «Για μια ακόμη φορά, η εικόνα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, με τα πανό της κατάληψης, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα της χώρας, το πολιτιστικό της απόθεμα, αλλά και την τουριστική της προοπτική. Ματαίως, τελικά, καλούμε κάθε φορά που ο Ιερός Βράχος “καταλαμβάνεται” τον κ. υπουργό Πολιτισμού να προσπαθήσει να μην επαναληφθεί μια εικόνα που προσβάλλει το πρώτο μνημείο της πατρίδας μας. Συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου αυτή η απρέπεια;».

Γραφικές ενέργειες και καυγάδες εντυπωσιασμού με θύμα τον πολιτισμό.