Ένας άγνωστος, μέχρι σήμερα, πίνακας του Καραβάτζιο, υποστηρίζουν οι ειδικοί πως βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή, στη Βρετανία. Πρόκειται για μία απεικόνιση με λάδι, σε καμβά, του Αγίου Αυγουστίνου, η οποία χρονολογείται γύρω στα 1600, την περίοδο που ο μεγάλος καλλιτέχνης ήταν 28 ετών.

Αν οι ισχυρισμοί των ειδικών αποδειχτούν αληθείς, αυτό θα είναι ένα καινούργιο έργο που θα προστεθεί στη λίστα των μόλις 50 έργων του κορυφαίου ζωγράφου που άλλαξε την πορεία της τέχνης στη Δύση με τις εντελώς νέες και καινοτόμες προσεγγίσεις του όσον αφορά τη φόρμα και τον φωτισμό.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη καθώς έχουμε να κάνουμε με έργο που δεν έχει ξαναβγεί ποτέ στο φως», δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Τέχνης του Κλίβελαντ, Ντέιβιντ Φράνκλιν και συμπλήρωσε: «Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για μια συντηρητική εικόνα που δείχνει μια άλλη πλευρά του Καραβάτζιο».

Αντίγραφο του συγκεκριμένου έργου θα δημοσιευθεί, για πρώτη φορά, σε μία ειδική έκδοση-αφιέρωμα στον Καραβάτζιο που ετοιμάζει το Πανεπιστήμιο Γέιλ σε συνεργασία με την Εθνική Γκαλερί του Καναδά.