Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει στον επισκέπτη μία διαφορετική εικόνα και αποδεικνύει τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν βάζουμε υψηλούς στόχους, υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος κατά την εκδήλωση για τα δεύτερα γενέθλια του μουσείου.

Στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «τα δεύτερα γενέθλια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης μας γεμίζουν αισιοδοξία για μια Ελλάδα εξωστρεφή, δυναμική, αισιόδοξη, που πιστεύει στον εαυτό της και στον πλούτο του πολιτισμού της και των ανθρώπων της». Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής δώρισε στον υπουργό Πολιτισμού ένα αντίγραφο κεφαλής ξανθού εφήβου.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, το μουσείο θα είναι ανοιχτό έως τις 12 το βράδυ με μειωμένο εισιτήριο (3 ευρώ) για να υποδεχτεί τους πολυάριθμους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι στους θαυμαστές του μουσείου συγκαταλέγονται και διασημότητες όπως οι ηθοποιοί Michael Douglas και η Catherine Zeta Jones, για τους οποίους αποτέλεσε πρώτος σταθμός του φετινού ταξιδιού τους στην Ελλάδα.