Με στόχο την προστασία των αρχαίων λειψάνων, την κατανόηση των επιμέρους κτιρίων, καθώς και την ανάδειξη της διαχρονικής ζωής του Δίου, θα αποκατασταθεί το οικοδομικό τετράγωνο της Αγοράς, όπου σώζονται αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και κινητά ευρήματα από τον 5ο αι. π.Χ. έως τους πρωτοβυζαντινούς χρόνους. Αυτό προκύπτει μετά την ομόφωνη έγκριση της πρότασης για την αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων της Αγοράς από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τη μόνη παρατήρηση να εκπονηθούν επιμέρους μελέτες, οι οποίες και θα επανέλθουν για έγκριση στο ΚΑΣ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που εκπονήθηκε από κοινού από το ΑΠΘ και την ΚΖ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, προτείνονται μεταξύ άλλων οι εξής εργασίες: στερέωση ψηφιδωτού δαπέδου, τοιχογραφιών και τοίχων για το Σεβαστείο, την Οικία του Επιγένους, την Οικία του Ευβούλου και τη Νότια Στοά της Αγοράς, στερέωση ενός κεραμικού κλιβάνου και μιας κρυπτής αποθήκης.

Επίσης, προτείνεται η δημιουργία εξέδρας, διαστάσεων 2Χ2 μ., δυτικά του τετραγώνου της Αγοράς, με δυνατότητα πρόσβασης και σε ΑΜΕΑ, από την οποία ο επισκέπτης θα έχει πανοραμική θέα σε όλη την περιοχή της Αγοράς. Τέλος, η πρόταση αναφέρεται και στην προέκταση της μεταλλικής γέφυρας των Μεγάλων Θερμών, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση και σε άτομα με κινητικά προβλήματα.