Την περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (ΑΠΘ)» φιλοξενεί ο Δήμος Σιθωνίας, με τη συνεργασία του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, από τις 12 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, στον Τεχνοχώρο «Αποθήκη» στην παραλία της Νικήτης. Με την έκθεση αυτή, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 5ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με θεματική τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των πέντε μεγάλων μουσείων της πόλης, γνωστής ως «Κίνηση των 5Μ».

Η έκθεση στηρίζεται στο φωτογραφικό υλικό από τις εκπαιδευτικές εκδρομές του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ που περιλαμβάνεται στο Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (ΑΠΘ). Διαρθρώνεται σε επτά ενότητες οι οποίες συνθέτουν ένα οπτικό ταξιδιωτικό αφήγημα με επίκεντρο τους διαχρονικούς τόπους του ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 9 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να μπορέσουν και τα σχολεία της περιοχής να την επισκεφθούν.