Εκθέσεις
5 Ιουνίου 2016 Έναρξη
18 Σεπτεμβρίου 2016 Λήξη
Καθημερινά 09:30-20:00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Σκιάθος

Ιστοσελίδα

Ελληνικές θάλασσες

5 Ιουνίου - 18 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεση με τίτλο «Ελληνικές θάλασσες – Φωτογραφικές προσεγγίσεις των μεταπολεμικών χρόνων» παρουσιάζει στη Σκιάθο ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Στον εκθεσιακό χώρο της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παρουσιάζεται η ενότητα που αφορά τη φωτογραφική αποτύπωση των ελληνικών θαλασσών τα μεταπολεμικά χρόνια. Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται έργα των: Βούλας Παπαϊωάννου, Δημήτρη Χαρισιάδη, Κώστα Μπαλάφα, Ανδρέα Εμπειρίκου, Costa Manou,  Γιώργου Μανουσάκη, οι οποίοι, προσέγγισαν και ερμήνευσαν τις ελληνικές θάλασσες από τον 19ο αιώνα έως σήμερα.

Η έκθεση μελετά τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες φωτογράφοι και οι ξένοι συνάδελφοί τους που επισκέφθηκαν ή έζησαν μεγάλα διαστήματα στη χώρα προσέγγισαν και ερμήνευσαν τις ελληνικές θάλασσες τα μεταπολεμικά χρόνια. Κριτήριο αξιολόγησης κάθε επιλεγμένου θέματος υπήρξε αφενός το καθαρά φωτογραφικό του ενδιαφέρον σε σχέση με την εξέλιξη του μέσου και τη διαδοχή των καλλιτεχνικών ρευμάτων στην πορεία της φωτογραφίας, αφετέρου η αντιπροσωπευτική του θέση μέσα στο ιστορικό, ιδεολογικό και αισθητικό πνεύμα της εποχής του.