Με την ευθύνη της Δ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ξεκίνησαν εργασίες αναστήλωσης, στερέωσης και συντήρησης στα κυκλώπεια τείχη της Αρχαίας Τίρυνθας.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός συνεχιζόμενου προγράμματος αποκατάστασης βλαβών στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τίρυνθας, δίπλα στον εθνικό δρόμο Άργους-Ναυπλίου. Αφορά τα κυκλώπεια τείχη της ανακτορικής μυκηναϊκής περιόδου (13ου-14ου αιώνα). Οι πρώτες εργασίες προστασίας και ανάδειξης των κορυφαίων αυτών μνημείων άρχισαν το 1985.

Το έργο, το οποίο ξεκίνησε τώρα, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ. Θα πραγματοποιηθούν στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες στα τμήματα που παρουσιάζουν προβλήματα στατικής επάρκειας ή κατάρρευσης, στο σημείο του μεγάρου, της μεγάλης αυλής και των δημόσιων χώρων, στην περιοχή της Άνω Ακρόπολης της Αρχαίας Τίρυνθας.

Οι εργασίες, οι οποίες διεξάγονται από εξειδικευμένο προσωπικό στη συντήρηση μνημείων υπό την εποπτεία ειδικού μηχανικού, αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2014.