Το δικό του μουσείο πρόκειται να αποκτήσει το εντυπωσιακό ταφικό σύνολο που ήρθε στο φως στη Μικρή Δοξιπάρα-Ζώνη της Θράκης. Πρόκειται για τις πέντε άμαξες και τα δεκαπέντε άλογα, που χρονολογούνται στις αρχές του 2ου μ.Χ. αιώνα, τα οποία βρέθηκαν από τον αρχαιολόγο Διαμαντή το 2002.

Τα ευρήματα βρίσκονται στα χέρια των επιστημόνων που θα τα συντηρήσουν. Το μουσείο θα έχει τη μορφή θολωτού κελύφους, έκτασης περίπου 1.700 τετραγωνικών μέτρων, και θα βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους (στα πρότυπα του μουσείου των βασιλικών τάφων των Αιγών) για να προστατεύσει τα πρωτότυπα αρχαιολογικά ευρήματα καθώς και πιστά αντίγραφά τους, όπου χρειάζεται.

Στην έκθεση, εκτός από τα αντίγραφα σε φυσικό μέγεθος, που θα διατηρήσουν στο έδαφος την ανασκαφική εικόνα, θα παρουσιάζονται και τα πρωτότυπα αντικείμενα των καύσεων σε προθήκες.

Το έργο έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ήδη ετοιμάζεται η μελέτη για το κέλυφος ώστε ώς τις αρχές του καλοκαιριού να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ενώ για την υλοποίησή του θα απαιτηθούν περί τα δύο χρόνια.

Την έκθεση θα συνοδεύει εποπτικό υλικό για τους τύμβους της Θράκης, την καύση των νεκρών, τον ενταφιασμό αλόγων και αμαξών, την τεχνολογική εξέλιξη των αμαξών από την προϊστορική περίοδο ως τα νεότερα χρόνια κ.ά.

Σ’ αυτό το επιτόπιο μουσείο εξάλλου θα υπάρχουν και τέσσερα κτίρια συνοδευτικών λειτουργιών (φυλάκιο, εκδοτήριο, ηλεκτρο-μηχανοστάσιο, χώρος πολλαπλών χρήσεων, τουαλέτες, καφέ, αίθουσα εργαστηρίων) και επίσης χώρος στάθμευσης με δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 αυτοκίνητα και τέσσερα λεωφορεία.