Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
   από John_A Web Developer
Δείτε το προφίλ μου
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα τρίτα γενέθλιά του
Last update: 19/06/2012 09:35

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία -από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ- να ανακαλύψουν στις αίθουσες του Μουσείου μικρά μουσικά σύνολα και διακεκριμένους σολίστες σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε ξεχωριστά έργα του 20ού αιώνα.

Από τις 8 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, ενώ τις ίδιες ώρες θα παραμείνει ανοιχτό και το εστιατόριό του.Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για τον κόσμο.

«Το μουσείο έχει υιοθετήσει τη μουσική ως την τέχνη την οποία θεωρεί ότι του ταιριάζει πολύ.

Η ιδέα ήταν λοιπόν, ο επισκέπτης κάνοντας τη βόλτα του στο μουσείο, να ανακαλύπτει μαζί με τα εκθέματα, μικρά μουσικά σύνολα τα οποία θα παίζουν συγχρόνως στα διάφορα επίπεδα του μουσείου», εξήγησε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής.

Συγκεκριμένα στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos, ενώ στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.

Για τις αξιοσημείωτες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, στους χώρους του Μουσείου, έκανε λόγο, ο κ.Παντερμαλής, μιλώντας συγκεκριμένα για τους εκθεσιακούς χώρους οι οποίοι συμπληρώθηκαν με γλυπτά, για την ανάδειξη εκθεμάτων, τους καθαρισμούς με λέιζερ, αλλά και την τοποθέτηση καινούριων εκθέματων και συγκεκριμένα αυτών που κατέβηκαν πρόσφατα από τον Παρθενώνα.

«Είναι πολύ σημαντικό» τόνισε «σε τόσο δύσκολους καιρούς να πιάνει κανείς τον παλμό, γι΄αυτό το λόγο κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το μουσείο ακόμα πιο ελκυστικό στο κοινό, χαρίζοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ξεφεύγει για λίγο από τη γκρίζα πραγματικότητα»

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Αρχείο Blog
2018
2015 (1)
2014 (1)
2013 (1)
2012 (5)