Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
   από MARIA CHRISTAKOU Historian, PhD Cand. Sociology AUTh, MA Study of Religion, AUTh, BA History and Archaeology AUTh,
Δείτε το προφίλ μου
Το Met παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε 400.000 ψηφιακές εικόνες
Last update: 19/05/2014 21:05

Ο Thomas P. Campbell,  Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του The Metropolitan Museum of Art,ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότερα από 400.000 υψηλής ανάλυσης ψηφιακές εικόνες που ανήκουν στην παγκοσμίου φήμης συλλογή του Μουσείου μπορούν να μεταφορτωθούν απευθείας από την ιστοσελίδα του Μουσείου για μη εμπορική χρήση συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε οποιοδήποτε μέσο, χωρίς την άδεια του Μουσείου και χωρίς αμοιβή.

Ο αριθμός των διαθέσιμων εικόνων θα αυξηθεί καθώς προστίθενται νέα ψηφιακά αρχεία σε τακτική βάση. Την πολιτική ανοιχτής πρόσβασης σε εικόνες έργων τέχνης θα ακολουθήσουν και άλλα μουσεία.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται Open Access for Scholarly Content (OASC). Ορισμένα έργα  δεν είναι διαθέσιμα για κάποιον από τους ακόλουθους λόγους: Τα έργα έχουν πνευματικά δικαιώματα ή το καθεστώς ιδιοκτησίας είναι ασαφές. Προκύπτουν ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με τη δημοσιότητα.

Το έργο ανήκει σε πρόσωπο ή Ίδρυμα εκτός του ΜΕΤ. Υπάρχουν περιορισμοί από τον καλλιτέχνη ή τον δωρητή ή έλλειψη μιας ψηφιακής εικόνας κατάλληλης ποιότητας.Το OASC αναπτύχθηκε ως ένας πόρος για τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους ερευνητές, τους επιμελητές, τους εκδότες ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, τους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ και όσους άλλους  εμπλέκονται σε επιστημονικό ή πολιτιστικό έργο.

Πρόσθετες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με  το OASC μπορείτε να βρείτε εδώ (http://www.metmuseum.org/research/image-resources/frequently-asked-questions)

Πηγή: [http://www.lifo.gr/team/showtime/48690(19/05/14)]

Η βρετανική λογοτεχνία περνά στο Ίντερνετ
Last update: 19/05/2014 14:39

Η τεχνολογία αγαπάει τη λογοτεχνία και το δείχνει. Έτσι, η Βρετανική Βιβλιοθήκη πρωτοπορεί, διαθέτοντας στο Διαδίκτυο εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό για τους Βικτωριανούς και τους Ρομαντικούς συγγραφείς.

Στόχος της, να τους φέρει πιο κοντά στο σύγχρονο αναγνωστικό κοινό και δη στους νέους. Το υλικό για όποιον ενδιαφέρεται είναι προσβάσιμο σε ιστοσελίδα με τίτλο Discovering Literature.

Εκεί φιλοξενούνται επιστολές, κείμενα, ημερολόγια, αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες… Κοντολογίς δεκάδες τεκμήρια τα οποία μπορούν να «ζωντανέψουν» μια εποχή και τα σημαίνοντα πρόσωπα που έζησαν σε αυτήν.

Ανάμεσα στους θησαυρούς της συλλογής, μια μπούκλα του Σέλεϊ, ένα προσχέδιο του «Η σημασία του να είσαι ειλικρινής» του Όσκαρ Ουάιλντ, τα ρεπορτάζ από την πολύκροτη δίκη του το 1895, ένα λεξικό της αργκό των εγκληματιών του 1809, ημερολόγια από την παιδική ηλικία των αδελφών Μπροντέ, σημειώματα στα οποία η οικογένεια και φίλοι της Τζέιν Όστεν εκφράζουν απόψεις για τα μυθιστορήματά της…

Η βιβλιοθήκη θα συνεχίσει να εμπλουτίζει διαρκώς το υλικό της, ως τη στιγμή που θα καλύψει το σύνολο της βρετανικής λογοτεχνίας.

Πηγή: [http://tospirto.net/book/news/17757 (19/05/14)]

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Αρχείο Blog
2018
2016 (2)
2015 (7)
2014 (23)