Εκθέσεις
Δευτέρα-Τετάρτη: 9:30-17:00 Πέμπτη-Κυριακή: 9:30-20:30 Ώρα
ΗΠΑ Franklin Institute, 222 North 20th Street, Philadelphia, Pennsylvania, 19103

Ιστοσελίδα

Mummies of the World

16/06-23/10/2011

Η έκθεση «Mummies of the World» παρουσιάζεται στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό αυτής της μεγάλης περιοδικής έκθεσης, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στο Λος Άντζελες και στο Μιλγουόκι.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 150 εκθέματα, τα πιο πολλά δανεισμένα από γερμανικά μουσεία, μούμιες ανθρώπων και ζώων, από όλο τον κόσμο.

«Ύστερα από λίγο συνηθίζεις στα σημάδια θανάτου που βλέπεις στα μουμιοποιημένα εκθέματα. Υπάρχει μια φρικτή ομοιομορφία, είτε κοιτάζεις τα κατάλοιπα ενός σκύλου ηλικίας 500 ετών που βρέθηκε το 1953 σε έναν τυρφώνα στη Γερμανία, είτε το ταριχευμένο σώμα ενός παιδιού από το Περού, που χρονολογείται 800 χρόνια πριν», διαβάζουμε στους New York Times. «Εκείνο που σε ξενίζει σε αυτή την έκθεση είναι τα ίχνη ζωής που είναι ακόμη φανερά στα μουμιοποιημένα σώματα, αυτές οι υπομνήσεις μιας περιόδου πριν από το θάνατο, που διατηρήθηκαν ακέραιες είτε μέσα σε φυσικά υλικά όπως πάγο, ή τύρφη, είτε διαφυλάχθηκαν ζηλότυπα μέσα σε λινά υφάσματα, διάφορα άλατα και μείγματα από πίσσα, και φυσικά με μια αποφασιστικότητα που έφτανε τα όρια της εμμονής».