Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Εκθέσεις
14 Ιουνίου 2018 Έναρξη
29 Ιουλίου 2018 Λήξη
Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: κλειστά Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα

Τηλ.: 210 3453111
Ιστοσελίδα

Οι χρονικογράφοι του Μακόντο

14 Ιουνίου - 29 Ιουλίου 2018

Έκθεση με εικόνες του Κολομβιανού φωτογράφου Λέο Ματίς που συνοδεύονται από αποσπάσματα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, από το βιβλίο του 100 χρόνια μοναξιά, με τίτλο «Ματίς – Γκάμπο. Οι χρονικογράφοι του Μακόντο», φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη.

Στις 40 φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση, αποκαλύπτονται τα σημεία όπου οι εικόνες του Λέο Ματίς συναντούνται με τα κείμενα του συντοπίτη του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Ο θρυλικός φωτογράφος και ο κορυφαίος εκπρόσωπος του μαγικού ρεαλισμού στη λογοτεχνία γεννήθηκαν με διαφορά μίας δεκαετίας στην Αρακατάκα.

Ο θεατής θα διαπιστώσει πως πολλές δεκαετίες πριν από την επινόηση του μυθιστορηματικού Μακόντο, ο τόπος και η ζωή εκεί υπήρξαν μια χειροπιαστή πραγματικότητα. Οι εικόνες, σε συνδυασμό με τα κείμενα, πλέκουν τη μυθοπλασία της γραφής με το ρεαλισμό του φωτογραφικού φακού.

Την έκθεση παρουσιάζουν η Πρεσβεία της Κολομβίας στη Ρώμη με δικαιοδοσία και στην Ελλάδα, ο Επίτιμος Πρόξενος της Κολομβίας στην Αθήνα και το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις).

LOADING MORE