Συνέδρια
4 Οκτωβρίου 2019 Έναρξη
5 Οκτωβρίου 2019 Λήξη
4 Οκτωβρίου: 14:00-19:00 / 5 Οκτωβρίου: 12:00-16:00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Ιστοσελίδα

10ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική, Δημιουργική Οικονομία και Ανάπτυξη

4-5 Οκτωβρίου 2019

Το Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας και το Διεθνές Ανεξάρτητο διοργανώνουν το 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική, Δημιουργική Οικονομία και Ανάπτυξη.  Το 10th ICCEDA 2019 είναι αφιερωμένο στην Πολιτιστική Διπλωματία, τις Πολιτιστικές Ανταλλαγές, τις Παραστατικές Τέχνες, την Πολιτιστική Κληρονομιά και την Οικονομία.

Στόχος του Συνεδρίου

Στόχος της διάσκεψης είναι να φέρει κοντά ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπρόσωπους φορέων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προερχόμενους από τον χώρο της πολιτιστικής διπλωματίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτιστικής οικονομίας, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για τις όψεις της πολιτιστικής διπλωματίας στην ΕΕ, τις βασικές αρχές της, τις προκλήσεις της πολιτιστικής διαχείρισης, για αποτελεσματικές πρακτικές, για πολιτιστική ποικιλομορφία και το ρόλο των τοπικών πολιτιστικών φορέων, την πολιτιστική διπλωματία και δημοσιογραφία και για τον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό στο 21ο αιώνα.

Ενδεικτικά συμμετέχουν οι: S. McCarthy (Edinburgh Fringe Festival Society), Φ. Ζαϊμης (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), Α. Ροκοφύλλου (ΟΠΑΝΔΑ), Κ. Ζούλιας (ΕΡΤ), Π. Νόιφελτ (Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας), Π. Καψάσκης (Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας), A. Fourcade (REMA), Bharat Gupt (Εθνικό Κέντρο Τεχνών Ίντιρα Γκάντι), Δ. Γιολάσης (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), Π. Κάβουρας (ΕΚΠΑ), Β. Λαοπόδης (Culturepolis), Γ. Πλειός (ΕΚΠΑ), Βένια Βέργου (Hellenic Film Commission).

Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα του Συνεδρίου.