Άλλες εκδηλώσεις
17 Δεκεμβρίου 2018 Έναρξη
17 Δεκεμβρίου 2018 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Σεμιναρίων, Ισόγειο), Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Χρονικά κενά στη σύσταση νομισματικών θησαυρών από την Αμφίπολη

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Διάλεξη της Ελπίδας Κοσμίδου (ΕΙΕ/ΤΕΡΑ-ΙΙΕ) με τίτλο «Χρονικά κενά στη σύσταση νομισματικών θησαυρών από την Αμφίπολη ως αφορμή προσέγγισης στον χρόνο».

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Νομισματικών Συναντήσεων που συνδιοργανώνονται από τη Βελγική Σχολή Αθηνών (EBSA), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (EIE-IIE/TEPA), τη Γαλλική Σχολή Αθηνών (EFA) και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (DAI).

Σκοπός των συναντήσεων είναι να προβάλουν τη δυναμική της νομισματικής έρευνας στην Ελλάδα τονίζοντας τους δεσμούς που συνδέουν τη νομισματική με τις συγγενείς επιστήμες της ιστορίας και της αρχαιολογίας. Όλο το φάσμα των προσεγγίσεων και όλες οι διαθέσιμες πηγές που σχετίζονται με τη νομισματική αποτελούν πεδία ενδιαφέροντος: τεχνικές μέθοδοι, μετρολογία, εικονογραφία, νομισματική και οικονομική ιστορία. Το χρονολογικό πλαίσιο του σεμιναρίου καλύπτει την περίοδο από τη γέννηση του νομίσματος έως και το τέλος της Βυζαντινής περιόδου.

Οι Έλληνες και ξένοι ομιλητές καλούνται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των νεότερων ερευνών τους, καθώς επίσης και σημαντικά πρόσφατα ευρήματα στο πλαίσιο ωριαίας διάλεξης, μετά την οποία ακολουθεί διάλογος με το κοινό.