Συνέδρια
2 Δεκεμβρίου 2022 Έναρξη
3 Δεκεμβρίου 2022 Λήξη
09:00 Ώρα
Ελλάδα Κτήριο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίου 22, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Ο Ηνίοχος των Δελφών

2-3 Δεκεμβρίου 2022

Διήμερο υβριδικό συνέδριο με τίτλο «L’Aurige de Delphes et la grande statuaire grecque en bronze: nouvelles perspectives à l’époque dite du style sévère» υπό την αιγίδα της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, με τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος.

Από το 2017, η Γαλλική Σχολή Αθηνών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος, Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποστήριξαν μια ευρεία συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου, με το Κέντρο Έρευνας και Συντήρησης των Μουσείων της Γαλλίας (Centre de Recherche et de Restauration des Musées de France) και άλλα ιδρύματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επανεξέτασης του χάλκινου συμπλέγματος του Ηνιόχου των Δελφών, με την συμβολή νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα γίνει παρουσίαση και απεικόνιση των νέων ερευνών και αναλύσεων. Επίσης θα ερευνηθεί εκ νέου το ζήτημα της κατασκευής των ελληνικών χάλκινων αγαλμάτων που χρονολογούνται από τις τελευταίες δεκαετίες του 6ου αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. π.Χ., και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, χάρη στη μελέτη του Ηνιόχου των Δελφών, στη λεγόμενη περίοδο του αυστηρού ρυθμού.

Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο διαδικτυακά, απαιτείται εγγραφή εδώ.