Άλλες εκδηλώσεις
20 Απριλίου 2019 Έναρξη
20 Απριλίου 2019 Λήξη
19.30 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Αργυροτεχνίας ΠΙΟΠ, Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Ιστοσελίδα

Μουσειακοί Χώροι στον Εικοστό Πρώτο Αιώνα

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Συζήτηση με αφορμή την έκδοση και την παρουσίαση του βιβλίου Μουσειακοί Χώροι στον Εικοστό Πρώτο Αιώνα. Πρακτικές Διάδρασης, στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης για την προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας,

Ο συλλογικός τόμος της σειράς «Δημόσια Αρχαιολογία» των εκδόσεων «Καλειδοσκόπιο» περιλαμβάνει κείμενα αρχαιολόγων και μουσειολόγων, οι οποίοι ανιχνεύουν τον ορισμό και τα όρια των Μουσείων στην πολύμορφη λειτουργία τους στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα και καταθέτουν την εμπειρία τους από την αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες κάθε ηλικίας σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους, κυρίως στην Ήπειρο.

Συγγραφείς του τόμου: Ε. Αδάμ, Δ. Καλπάκης, Ε. Μίχου, Μ. Βλάχου, Ε. Κοτζαμποπούλου, Χ. Τσακούμης, Μ. Παπασωτηρίου, Ε. Βασιλείου, Ι. Κατσαδήμα, Κ. Κωνσταντίνου, Ι. Μπίτου, Ε. Μωυσιάδη, Β. Μαυρίκα, Δ. Μήττα.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Νένα Γαλανίδου (Καθ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), Σταύρος Βλίζος (Επίκ. Καθ. Μουσειολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και Κώστας Σουέρεφ (Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.