Άλλες εκδηλώσεις
11 Ιουλίου 2018 Έναρξη
11 Ιουλίου 2018 Λήξη
21:00 Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313 310201
e-mail.: amth@culture.gr
Ιστοσελίδα

Η «Ασκητική» στο ΑΜΘ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Κουτσουρέλη, φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του να ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

Το ΚΘΒΕ προσπαθώντας να μεταγγίσει το λόγο του σπουδαίου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης, σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας (Δίον, Καβάλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Βέροια, Σέρρες, Δράμα, Ηράκλειο Κρήτης, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Φλώρινα, Άργος Ορεστικό).

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουστουρέλης. Επιμέλεια σκηνογραφίας κουστουμιών: Μαρία Μυλωνά. Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος. Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Κώστας Ίτσιος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης.

Γενική Είσοδος: 10 €/εκδοτήρια ΚΘΒΕ