Εκθέσεις
19 Σεπτεμβρίου 2020 Έναρξη
2 Οκτωβρίου 2020 Λήξη
Καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-15:00 Ώρα
Ελλάδα Επταπύργιο Θεσσαλονίκης

Τηλ.: 2313 310400
e-mail.: opieptapyrgiou@gmail.com
Ιστοσελίδα

Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις

19 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2020

Μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις» παρουσιάζουν η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αποτελεί καρπό της συλλογικής έρευνας της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου με αντικείμενο τη σύγχρονη ιστορία του μνημείου και τη χρήση του Επταπυργίου ως φυλακής. Από την Κεντρική Πύλη μέχρι τα κελιά της Απομόνωσης και το Φυλάκιο, οι προφορικές μαρτυρίες πολιτικών κρατουμένων του Εμφυλίου και της Δικτατορίας, εργαζομένων στο χώρο, κατοίκων της γειτονιάς και καλλιτεχνών αποτελούν τη βάση μιας εκθεσιακής αφήγησης που εκτυλίσσεται στο χώρο του μνημείου, ζωντανεύουν μνήμες και βιώματα και αναδεικνύουν τις διαχρονικά διαφορετικές πτυχές της ιστορίας του Επταπυργίου.

Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της περιήγησης στην έκθεση.