Άλλες εκδηλώσεις
6 Δεκεμβρίου 2022 Έναρξη
6 Δεκεμβρίου 2022 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας), Βασ.Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Επιτύμβιες επιγραφές της Θάσου

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Διάλεξη του Julien Fournier (Université de Strasbourg / UMR 7044 Archimède) με τίτλο «Les inscriptions funéraires de Thasos. Apports historiques d’un corpus épigraphique».

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Συναντήσεων για την Ελληνική και Ρωμαϊκή Αρχαιότητα.

Συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

Συναντήσεις για την Ελληνική και Ρωμαϊκή Αρχαιότητα

Οι Συναντήσεις για την Ελληνική και Ρωμαϊκή Αρχαιότητα έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν πρόσφατα πορίσματα της έρευνας που αφορούν τον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο, καθώς και τον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Η νέα αυτή σειρά ομιλιών επιδιώκει να αξιοποιήσει όλους τους κλάδους της αρχαιογνωσίας που εστιάζουν στην μελέτη τόσο των γραπτών πηγών όσο και των υλικών καταλοίπων της αρχαιότητας, με την συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων αλλά και νέων ερευνητών.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, η οποία φιλοδοξεί να προκαλέσει έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε ερευνητές με διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα μία φορά τον μήνα και φιλοξενούνται κάθε χρόνο από έναν από τους φορείς που τις συνδιοργανώνουν.