Άλλες εκδηλώσεις
11 Δεκεμβρίου 2019 Έναρξη
11 Δεκεμβρίου 2019 Λήξη
19.00 Ώρα
Ελλάδα Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

Τηλ.: 210 3234267
Ιστοσελίδα

Βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Μάνου Χαριτάτου

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Με αφορμή τα 10 χρόνια από την ενσωμάτωση του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ) στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΙΕΤ διοργανώνει μια «Βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Μάνου Χαριτάτου».

Για την ιστορία και το έργο του ΕΛΙΑ θα μιλήσουν οι: Ευάγγελος Βενιζέλος (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, π. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης), Μίλτος Πεχλιβάνος (Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στη Freie Universität του Βερολίνου), Έρη Σταυροπούλου (Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο EΚΠΑ), Χριστίνα Ντουνιά (Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ), Δημήτρης Πόρτολος (Ιστορικός, συνιδρυτής του ΕΛΙΑ) και Διονύσης Καψάλης (Διευθυντής του ΜΙΕΤ).

Συντονιστής: Γιάννης Παπαθεοδώρου (Επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Το ΕΛΙΑ ιδρύθηκε το 1980 με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου και από το 2009 αποτελεί τμήμα του ΜΙΕΤ. Το ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ είναι μια από τις βασικότερες εστίες παραγωγής και προαγωγής της έρευνας στο χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών στη χώρα μας. Κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό αρχείων ιστορικών προσώπων και προσώπων των γραμμάτων και τεχνών από οποιονδήποτε άλλο ομοειδή φορέα.