Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Άλλες εκδηλώσεις
15 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη
15 Νοεμβρίου 2018 Λήξη
18:00 Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικός χώρος του ΠΛΙ «Κανάρη 4», Κολωνάκι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3647577
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

Υφάσματα της Ύστερης Αρχαιότητας στο ΠΛΙ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Διάλεξη της Σοφίας Τσουρινάκη (ερευνήτρια, τεχνολόγος αρχαίου υφάσματος, Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ – Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας) με τίτλο «Υφάσματα της Ύστερης Αρχαιότητας στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου: από την ίνα στο εργαλείο και το ένδυμα».

Τα ενδύματα της Ύστερης Αρχαιότητας παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή εικόνα της κλωστοϋφαντουργίας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τον 3ο έως τον 11ο αιώνα μ.Χ., και πιστοποιούν ότι τα εργαλεία και οι τεχνικές καθορίστηκαν από την πρώτη ύλη και την ολοένα μεταβαλλόμενη τεχνογνωσία, δηλαδή αποτέλεσαν συνάρτηση ενός ευρύτερου τεχνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο κύκλου επιμορφωτικών διαλέξεων με κοινό άξονα το ένδυμα, που διοργανώνουν το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας. Ειδικοί από διάφορους χώρους αναλύουν ποικίλα θέματα για την ιστορία, τη θεωρία και τη δημιουργία του ενδύματος σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, καθώς και για το θεατρικό κοστούμι.

Κόστος παρακολούθησης κάθε διάλεξης: 10€, 8€ για φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για δηλώσεις: [email protected] Τηλ.: 210 3647577 (Ρόζα Πατσέα), Τρίτη-Τετάρτη 9.00-13.00, Πέμπτη 17.00-21.00.

LOADING MORE