Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Εκθέσεις
19 Μαΐου 2018 Έναρξη
17 Ιουνίου 2018 Λήξη
Τρίτη-Κυριακή: 08:00-20:00, Δευτέρα: 12:00-20:00 Ώρα
Ελλάδα Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα

Τηλ.: 213 2139517
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

Τρούλοι στο βάθος του ορίζοντα

19 Μαΐου - 17 Ιουνίου 2018

Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Τρούλοι στο βάθος του ορίζοντα. Ορθόδοξοι ναοί και παρεκκλήσια της Εσθονίας» διοργανώνουν η Πρεσβεία της Εσθονίας στην Αθήνα και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία της Ορθοδοξίας στην Εσθονία μέσα από την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική της. Ορθόδοξες εκκλησιές με χαρακτηριστικούς κρομμυόσχημους τρούλους απαντούν διάσπαρτες στην Εσθονία και κυρίως στην ανατολική, όπου κυριαρχούσε το Ορθόδοξο δόγμα. Στην περιοχή αυτή, οι ναοί εντάσσονται αρμονικά στο χώρο και διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση. Κάποιοι ενθουσιώδεις με την ιστορία της αρχιτεκτονικής μεριμνούν για τους ορθόδοξους ναούς και τα παρεκκλήσια της χώρας, ανακαινίζοντάς τα με λαμπερά χρώματα και επιχρυσωμένα εικονοστάσια. Έτσι, η Ορθοδοξία ξαναβρίσκει τη λάμψη της στην παραδοσιακά λουθηρανική Εσθονία.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Εσθονικής Αρχιτεκτονικής, του Ταμείου Πολιτιστικής Εσθονικής Παρακαταθήκης, της Εσθονικής Ακαδημίας Τεχνών και του Υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας.

Επιμέλεια: Jaanus Plaat και Leele Välja. Φωτογραφίες: Arne Maasik. Σχεδιασμός: Marge Pervik-Kaal & Martin Siplane.

LOADING MORE