Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Άλλες εκδηλώσεις
18 Οκτωβρίου 2018 Έναρξη
18 Οκτωβρίου 2018 Λήξη
18:00 Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικός χώρος του ΠΛΙ «Κανάρη 4», Κολωνάκι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3647577
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

Το κοστούμι ως έκθεμα στον αστικό χώρο

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Διάλεξη της Σοφίας Παντουβάκη (καθηγήτρια ενδυματολογίας, Aalto University, Ελσίνκι) με τίτλο «Το κοστούμι ως έκθεμα στον αστικό χώρο: Η “περιπατητική” ενδυματολογική έκθεση Tribes (Φυλές) στην παγκόσμια έκθεση σκηνογραφίας της Πράγας PQ 2015».

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας έκθεσης σκηνογραφίας της Πράγας τον Ιούνιο του 2019 (PQ 2019), στη διάλεξη αυτή θα αναλυθεί η πρόταση για την παρουσίαση θεατρικών κοστουμιών που έγινε στην πιο πρόσφατη έκθεση σκηνογραφίας στην Πράγα, PQ 2015. Πρόκειται για το πρόγραμμα με τίτλο Tribes (Φυλές), που αφορούσε την παρουσίαση κοστουμιών μέσα από τη ζωντανή μετακίνηση των συμμετεχόντων σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Πράγας, οι οποίοι αποτέλεσαν τον εκθεσιακό χώρο-περίβλημα αυτής της πρωτότυπης έκθεσης. Η παρουσίαση θα αναφερθεί στο σκεπτικό της επιμελήτριας της έκθεσης, θα συμπεριλάβει μαρτυρίες συμμετεχόντων και θεατών, καθώς και οπτικά τεκμήρια από την «περιπατητική» αυτή ενδυματολογική έκθεση, αναδεικνύοντας το κινούμενο σώμα ως ζωντανό έκθεμα στον αστικό χώρο.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο κύκλου επιμορφωτικών διαλέξεων με κοινό άξονα το ένδυμα, που διοργανώνουν το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας.

Ειδικοί από διάφορους χώρους αναλύουν ποικίλα θέματα για την ιστορία, τη θεωρία και τη δημιουργία του ενδύματος σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, καθώς και για το θεατρικό κοστούμι.

Κόστος παρακολούθησης κάθε διάλεξης: 10€, 8€ για φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για δηλώσεις: [email protected] Τηλ.: 210 3647577 (Ρόζα Πατσέα), Τρίτη-Τετάρτη 9.00-13.00, Πέμπτη 17.00-21.00.

LOADING MORE