Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Άλλες εκδηλώσεις
11 Οκτωβρίου 2018 Έναρξη
11 Οκτωβρίου 2018 Λήξη
18:00 Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικός χώρος του ΠΛΙ «Κανάρη 4», Κολωνάκι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3647577
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

Το βυζαντινό ένδυμα, μια γλώσσα εικόνων

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Διάλεξη της Παρής Καλαμαρά (βυζαντινολόγος, Διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων – ΥΠΠΟΑ, και ΣΕΠ Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο ΜΠΣ «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων») με τίτλο «Το βυζαντινό ένδυμα, μια γλώσσα εικόνων, μας μιλά για τη βυζαντινή κοινωνία».

Μέσα από επιλεγμένες απεικονίσεις ενδυμάτων όπως αποδίδονται από τους Βυζαντινούς καλλιτέχνες, διερευνώνται θέματα οργάνωσης της βυζαντινής κοινωνίας από τον 4ο έως τον 15ο αιώνα και αναδεικνύεται παράλληλα η δυναμική αυτής της μη λεκτικής γλώσσας επικοινωνίας. Η κοινωνική ιεραρχία, η σχέση των φύλων, η πολιτική θέση του Βυζαντίου και η συνειδητή, από τους Βυζαντινούς, αξιοποίηση του ενδύματος ως γλώσσας επικοινωνίας είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο κύκλου επιμορφωτικών διαλέξεων με κοινό άξονα το ένδυμα, που διοργανώνουν το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας.

Ειδικοί από διάφορους χώρους αναλύουν ποικίλα θέματα για την ιστορία, τη θεωρία και τη δημιουργία του ενδύματος σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, καθώς και για το θεατρικό κοστούμι.

Κόστος παρακολούθησης κάθε διάλεξης: 10€, 8€ για φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για δηλώσεις: [email protected] Τηλ.: 210 3647577 (Ρόζα Πατσέα), Τρίτη-Τετάρτη 9.00-13.00, Πέμπτη 17.00-21.00.

LOADING MORE