Εκθέσεις
31 Μαΐου 2019 Έναρξη
31 Ιουλίου 2019 Λήξη
Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00-14:00 Ώρα
Ελλάδα Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος), Εγνατία και Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 226 931 (Μπέη Χαμάμ)

Το Αχ των αχ-χρηστων

31 Μαΐου –  31 Ιουλίου 2019

Έκθεση της Γιώτας Ανδριάκαινας, με τίτλο Το Αχ των αχ-χρηστων φιλοξενεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης στους υποβλητικούς χώρους του παλαιότερου μνημείου της Οθωμανικής περιόδου της πόλης της Θεσσαλονίκης, του Μπέη Χαμάμ. Πρόκειται για μία αρμονική «συνομιλία» των έργων με το μνημείο που προσκαλεί τους επισκέπτες σε έναν διάλογο μεταξύ του παλαιού και του νέου.

Μπορούν οι καθημερινές ιστορίες και οι αγωνίες, οι επιθυμίες και οι φόβοι, των θεατών, όπως εκφράζονται με αφορμή ένα έργο τέχνης, να αποτελέσουν το υλικό μίας έκθεσης; Η Γιώτα Ανδριάκαινα μετουσιώνει το λόγο και τη συγκίνηση των θεατών με αφορμή τρία πορτρέτα (ενός παιδιού, μίας γυναίκας μέσης ηλικίας και μίας ηλικιωμένης) σε μία σειρά εικαστικών δοκιμών. Ένας μνημειακός τόπος, που εξ ορισμού αποτελούσε τόπο συνάθροισης, γίνεται ο χώρος φιλοξενίας έργων που ενσωματώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα ανθρώπων όλων των ηλικιών. Ευτελή υλικά σε δεύτερη χρήση, καθημερινά αντικείμενα, ηχοτοπία, κινούμενη εικόνα και εγκαταστάσεις συνιστούν το υλικό της εικαστικής αυτής δοκιμής.

Επιμέλεια έκθεσης: Θέμις Βελένη (Δρ Ιστορικός της Τέχνης), Μαρία Δ. Καγιαδάκη (Δρ Ιστορικός της Τέχνης, Μουσειολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης), Κωνσταντίνος Θ. Ράπτης (Δρ Αρχαιολόγος-Βυζαντινολόγος, Εικαστικός, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης).

Εγκαίνια: Παρασκευή 31 Μαΐου, και ώρα 20:00.

Είσοδος: ελεύθερη.