Συνέδρια
23 Φεβρουαρίου 2013 Έναρξη
23 Φεβρουαρίου 2013 Λήξη
10.30 Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, Λαχανά 1 και Τζέλλα, Καρδίτσα

Τηλ.: 24410 25219
e-mail.: ldepka@culture.gr

Σχεδιάζοντας το μέλλον… στην Καρδίτσα

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα με θέμα «ΕπίΣκεψη στην Καρδίτσα – σχεδιάζοντας το μέλλον» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Καρδίτσαςμε τίτλο «ΕπιΣκέπτομαι την Πόλη μου», που διοργανώνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας σε μια προσπάθεια αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τη διαφύλαξη του πολιτιστικού, του περιβαλλοντικού και του ιστορικού αποθέματος της πόλης.

Πρόγραμμα της ημερίδας

10:30-11:00: Προσέλευση

11:00-12:30: Α’ Μέρος

Χαιρετισμοί: Φ.Κωτούλας (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας-Περιβάλλοντος Καρδίτσας), Β. Τσιώνας, Πρόεδρος Ν.Ε Καρδίτσας του ΤΕΕ

Εισηγήσεις: «Δημιουργώντας ένα δίκτυο αρχαιολογικών χώρων στην Π.Καρδίτσας», Μ. Φακίρη (Αρχιτέκτων Μηχανικός ΛΔ΄ ΕΠΚΑ), «Σύντομη αναδρομή στις δημόσιες πολιτικές που ασκήθηκαν για την αξιοποίηση του ιστορικού οικιστικού αποθέματος της πόλης», Ε. Τσίβου (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας & Πολιτισμού Δ.Καρδίτσας) και «Μελέτη αποκατάστασης του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος της παλιάς Ηλεκτρικής Καρδίτσας και μετατροπή του σε πνευματικό κέντρο, ανάκτηση & ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου», Ι. Βολανάκη (Αρχιτέκτων Μηχανικός).

12:30-12:45: Διάλειμμα

12:45-14:00: Β΄ Μέρος

Εισηγήσεις: «Οργανωμένη αποκατάσταση ιστορικών κέντρων και κτιριακών συνόλων, ως εργαλείο ανάπλασης, αναβάθμισης και διαχείρισης των αστικών κέντρων», Τ. Κωστάκη (Δρ Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος μηχανικός ΕΜΠ), «Η Καρδίτσα ως ατμομηχανή ανάπτυξης του Νομού. Προϋποθέσεις-προοπτικές», Β. Μπέλλης (Διευθυντής ΑΝΚΑ) και «Πολιτικές για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Καρδίτσας και σκέψεις για τη μελλοντική εξέλιξη της πόλης», Ε. Παπαβασιλείου (Πολιτικός Μηχανικός και Πρόεδρος ΣΕΕΔΜΝΚ).