Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Εκθέσεις
19 Σεπτεμβρίου 2018 Έναρξη
14 Οκτωβρίου 2018 Λήξη
Καθημερινά 8.00-20.00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313 306400
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

Πόλεις – Εικόνες

19 Σεπτεμβρίου - 14 Οκτωβρίου 2018

Έκθεση με τίτλο «Πόλεις – Εικόνες», διοργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Πρόκειται για έργα φοιτητών και αποφοίτων του τμήματος και, πιο συγκεκριμένα, για δύο ομαδικά project από το Εργαστήριο Χαρακτικής και το Εργαστήριο Φωτογραφίας, καθώς και τέσσερα μεμονωμένα έργα. Αξιοποιώντας το θέμα των πόλεων που έχει οριστεί για τον εορτασμό κατά τη διετία 2017 και 2018, τα έργα της έκθεσης εστιάζουν στις ποικίλες ιστορικές και κοινωνικές διαστάσεις του αστικού περιβάλλοντος, όπως αυτές καταγράφονται μέσα από τα βιώματα των νέων καλλιτεχνών. Στις εργασίες των φοιτητών και των αποφοίτων παρουσιάζονται οι διαδικασίες της δόμησης και της αποδόμησης που εντοπίζονται στο περιβάλλον της πόλης, οι δυνάμεις της δημιουργίας και της καταστροφής, καθώς και οι προτάσεις για μια νέα δημιουργική πρόσληψη του αστικού χώρου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Στέργιος Αδάμ, Γρηγόρης Βοσνάκος, Άννα Βράτιτς, Μαργαρίτα Γκέκτση, Σπυριδούλα Ζαβιτσάνου, Ρομάν Ζουέβ, Δήμος Κηπουρός, Γεωργία Κόντου, Ηλίας Μπαρκαλής, Ζήσης Μπλιάτκας, Κατερίνα Παΐσιου, Παναγιώτα Παντέλα, Αριάδνη Πεδιωτάκη, Πέτρος Ρέγκος, Αλεξάνδρα Σάμπαλη, Βασίλης Σμολέσκη, Κλεοπάτρα Τσαλή, Αγγελίνα Τσουμάνη, Αλέξανδρος Χριστόπουλος.

Εγκαίνια: 19 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20.00.

Να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018) η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες

Συντονισμός project Εργαστηρίου Φωτογραφίας: Έλενα Εφέογλου (Εικαστικός, ΕΔΙΠ, Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, Ειδική Επιστήμονας ΤΕΕΤ – ΠΔΜ).

Γραφιστικός σχεδιασμός project Εργαστηρίου Φωτογραφίας: Γιάννης Βγόντζας.

Συντονισμός project Εργαστηρίου Χαρακτικής: Σοφία Παπαδοπούλου (Χαράκτρια, Ειδική Επιστήμονας ΤΕΕΤ – ΠΔΜ).

Επιμέλεια έκθεσης: Ζωή Γοδόση (Επίκ. Καθηγήτρια ΤΕΕΤ).

Υπεύθυνη επικοινωνίας από πλευράς ΜΒΠ: Ηρώ Κατσαρίδου (Ιστορικός Τέχνης, ΜΒΠ).

Μουσειογραφικός σχεδιασμός, γραφιστικά: Σίσσυ Καραδημητρίου (Αρχιτέκτονας, ΜΒΠ).

LOADING MORE