Άλλες εκδηλώσεις
6 Μαρτίου 2013 Έναρξη
6 Μαρτίου 2013 Λήξη
19.00 Ώρα
Ελλάδα Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ (Αμφιθέατρο), Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 247111
e-mail.: teloglion@teloglion.gr
Ιστοσελίδα

Προβολείς στους Επαγγελματίες 2005–2010

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Παρουσίαση του λευκώματος «Προβολείς στους Επαγγελματίες 2005-2010» του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

Πρόκειται για την έκδοση του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ η οποία «αγκαλιάζει» 17 αφιερώματα και 25 επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εν λόγω πενταετίας στο μουσείο, υπό το γενικό τίτλο «Επαγγέλματα του Χθες και του Σήμερα στο Τελλόγλειο».

Η παραπάνω πρωτότυπη έκθεση πλαισιώθηκε από σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με τον τίτλο «Προβολείς στους Επαγγελματίες» και εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής διήρκεσε πέντε χρόνια. Το Τελλόγλειο κρίνοντας πως η συνολική διοργάνωση απαιτούσε και μια έντυπη έκδοση, σύντομη για κάθε επαγγελματικό κλάδο που φιλοξενήθηκε στο μουσείο, προχώρησε στη δημιουργία του λευκώματος, το οποίο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Δέσποινα Βενετούλια.

Την έκδοση προλογίζουν ο Γιάννης Μυλόπουλος (Πρύτανης ΑΠΘ, Πρόεδρος του ΔΣ του Τελλογλείου), ο Γιάννης Ιωαννίδης (Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού) και ο Νίκος Παπαδάκης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΑΘ Α.Ε.).

Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν η Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά (Καθηγήτρια ΑΠΘ, Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου), η Δέσποινα Βενετούλια (Εκπαιδευτικός, Επιμελήτρια της έκδοσης), ο Μιχάλης Ζορπίδης (Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης) και ο Γιάννης Κοτσιφός (Δημοσιογράφος, Διοικητικός Διευθυντής της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης).

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης.

Το λεύκωμα θα διατίθεται από το πωλητήριο του μουσείου και από το «Μικρό Τελλόγλειο» (Καρ. Ντηλ 32 και Ερμού 69), στην τιμή των 15 ευρώ.