Άλλες εκδηλώσεις
13 Δεκεμβρίου 2021 Έναρξη
13 Δεκεμβρίου 2021 Λήξη
18.30 Ώρα
Ελλάδα

Ιστοσελίδα

Πανεπιστημιακά Μουσεία

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση/στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Πανεπιστημιακά Μουσεία: Υπηρετώντας την πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία» συνδιοργανώνουν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς έχει θεσπιστεί από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς Universeum. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου από Πανεπιστημιακά Μουσεία/Συλλογές και Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με εκδηλώσεις, συνέδρια και άλλες δράσεις και με ελεύθερη πρόσβαση σε Μουσεία και συλλογές των πανεπιστημίων.

Τη στρογγυλή τράπεζα θα συντονίσει η Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Υπεύθυνη του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα συμμετάσχουν η Αλεξάνδρα Μπούνια (καθ. Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου), η Μάρλεν Μούλιου (επίκ. καθ. Μουσειολογίας ΕΚΠΑ), ο Νικόλαος Πουλακάκης (Καθηγητής, Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), η Εσθήρ Σολομών (επίκ. καθ. Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), οι οποίοι αρχικά θα κάνουν σύντομες τοποθετήσεις. Στη συνέχεια το κοινό  θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, πατήστε εδώ.