Άλλες εκδηλώσεις
23 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη
23 Νοεμβρίου 2018 Λήξη
18.00 Ώρα
Ελλάδα Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Τηλ.: 210 3243427, 210 9240011

Ο Χαράλαμπος Μπούρας και η Ακρόπολη

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση με τίτλο «Ο Χαράλαμπος Μπούρας και η Ακρόπολη» διοργανώνουν το Μουσείο Ακρόπολης, η Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) και η Ένωση Φίλων Ακροπόλεως (ΕΦΑ). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ακαδημαϊκού δασκάλου που ως ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Συντηρήσεων Μνημείων Ακροπόλεως συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης.

Για τη συμβολή του Χαράλαμπου Μπούρα στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητής Δ. Παντερμαλής, ο Πρόεδρος της ΕΣΜΑ, Καθηγητής Μ. Κορρές, η Αναπλ. Πρόεδρος της ΕΣΜΑ, Καθηγήτρια Φ. Μαλλούχου-Tufano, η Διευθύντρια της ΥΣΜΑ, Β. Ελευθερίου, και η Γενική Γραμματέας της ΕΦΑ, Άννα Μαλικούρτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από την ταινία «Χαράλαμπος Μπούρας: ο Άνθρωπος, ο Επιστήμων, ο Δάσκαλος» του Μπ. Τσόκα, παραγωγής του Σωματείου «Διάζωμα». Επίσης, θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες εκδόσεις της ΥΣΜΑ «Ειδικά θέματα έρευνας και εφαρμογών στα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης, κατά την περίοδο 2010-2015, Πρακτικά» και « Ο Χαράλαμπος Μπούρας και η αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», που αφιερώνονται στη μνήμη του.