Άλλες εκδηλώσεις
16 Μαρτίου 2023 Έναρξη
16 Μαρτίου 2023 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Ηρακλειδών, Αποστόλου Παύλου 37, Θησείο

Ιστοσελίδα

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων σε κόμιξ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Τούρτα Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων σε κόμιξ διοργανώνουν το Μουσείο Ηρακλειδών και η RedLane.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκδοτική προσποάθεια παρουσίασης του μηχανισμού με εύληπτο τρόπο. Το βιβλίο απευθύνεται σε ενήλικες, εφήβους και μεγάλα παιδιά και ο συγγραφέας συνεργάστηκε στενά με μέλη της ομάδας μελέτης του μηχανισμού, της οποίας είναι και ο ίδιος μέλος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κλαίρη Παλυβού (ομότιμη καθηγήτρια Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης), Νάσια Χουρμουζιάδη (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αγαίου) και ο συγγραφέας.

Ο Αλέξανδρος Τούρτας, εκτός από εικονογράφος, είναι αρχαιολόγος (ΑΠΘ 2007), με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων (ΑΠΘ 2010) και ενάλιας αρχαιολογίας (Southampton 2014). Το 2017 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την προστασία και την αξιοποίηση ενάλιων αρχαιολογικών χώρων. Εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ) του Ιδρύματος τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου και διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Ταυτόχρονα διδάσκει ως συμβασιούχος στο Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μαθήματα που αφορούν το αντικείμενο της Ενάλιας Αρχαιολογίας. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ανασκαφών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Είναι έμπειρος και εκπαιδευμένος δύτης και ειδικεύεται στην εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στην αρχαιολογική διαδικασία.