Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Άλλες εκδηλώσεις
21 Δεκεμβρίου 2018 Έναρξη
21 Δεκεμβρίου 2018 Λήξη
16.00 Ώρα
Ελλάδα Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Οι τοίχοι που μιλάνε

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διεπιστημονικών Εφαρμογών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για την αποκάλυψη των γραφημάτων των εσωτερικών επιχρισμάτων του σπιτιού-μουσείου του Γιαννούλη Χαλεπά στον Πύργο της Τήνου, διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς».

Πρόγραμμα

– Χαιρετισμοί.

– Μάνος Στεφανίδης (ιστορικός τέχνης, Αναπλ. Καθηγητής ΕΚΠΑ): «Η σημασία των γραφημάτων στο σπίτι-μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά».

– Κώστας Δανούσης (ιστορικός ερευνητής-συγγραφέας): «Το σπίτι της οικογένειας Χαλεπά στον Πύργο της Τήνου».

– Δρ Αθηνά Αλεξοπούλου (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διευθύντρια ARTICON Lab): «Το εγχείρημα της αποκάλυψης των γραφημάτων στην οικία μουσείο Γ. Χαλεπά. Καινοτόμες προσεγγίσεις – Επιστημονικές προκλήσεις».

– Δρ Αγάθη Καμινάρη (Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης): «Στα ίχνη των γραφημάτων του Χαλεπά: η αναζήτηση, οι δυσκολίες, η αποκάλυψη».

– Μαρία Χατζηδάκη (Λέκτορας Εφαρμογών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) και Αλέξιος-Νικόλαος Στεφανής (Επίκ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής): «Διερεύνηση των τοιχογραφημάτων της οικίας του Γιαννούλη Χαλεπά στην Τήνο. Ζητήματα συντήρησης και αποκατάστασης».

– Συμπεράσματα-Προοπτικές.

– Συζήτηση με το κοινό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν φορείς και εν ζωή φυσικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην ανάδειξη και την προβολή της ζωής και του έργου του Γιαννούλη Χαλεπά.

LOADING MORE