Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Άλλες εκδηλώσεις
2 Μαρτίου 2014 Έναρξη
2 Μαρτίου 2014 Λήξη
12.00 Ώρα
Ελλάδα Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού - πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου», λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Ψυχικό

Τηλ.: 210 6712210 (Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου)
Ιστοσελίδα

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου διοργανώνουν δωρεάν ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού με σκοπό να γνωρίσει το κοινό από κοντά το έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Ζογγολόπουλου (1903-2004), μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το μεγάλο γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Κηφισίας στον Φάρο Ψυχικού, αλλά είναι λιγότερο γνωστή η κοντινή Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου» επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό (δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου).

Η Γλυπτοθήκη Ψυχικού είναι η μοναδική δημοτική Υπαίθρια Γλυπτοθήκη στην Ελλάδα, αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη. Φιλοξενεί, σε δημόσιο και εύκολα προσβάσιμο χώρο, μεγάλης κλίμακας εμβληματικά γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου από διαφορετικές χρονικές περιόδους δημιουργίας και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με το έργο του για ενήλικες και παιδιά!

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος και η γυναίκα του, ζωγράφος, Ελένη Ζογγολοπούλου-Πασχαλίδου, υπήρξαν από τους πρώτους κατοίκους του Ψυχικού από τον πόλεμο και μετά, και πέρασαν όλη τη μακρά ζωή τους δουλεύοντας και δημιουργώντας στο ατελιέ του σπιτιού τους που βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη Πλατεία και το οποίο αποτελεί σήμερα την έδρα του Ιδρύματος που ο ίδιος ίδρυσε.

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

LOADING MORE