Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Άλλες εκδηλώσεις
30 Μαΐου 2018 Έναρξη
30 Μαΐου 2018 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», Άρτα

e-mail.: [email protected]

Ξένοι ηγεμόνες στην Άρτα και στην Ήπειρο τον όψιμο μεσαίωνα

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Ομιλία του Brendan Osswald, Δρος Ιστορικού, επιστημονικού μέλους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, με τίτλο «Ξένοι ηγεμόνες στην Άρτα και στην Ήπειρο τον όψιμο μεσαίωνα». Την ομιλία διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Βραδιές Τετάρτης…».

Ο Brendan Osswald γεννήθηκε το 1980 και σπούδασε τη Βυζαντινή Ιστορία με τον λαμπρό Γάλλο βυζαντινολόγο Alain Ducellier στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης. Είναι πτυχιούχος Ιστορίας και Κλασικής Φιλολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπου υποστήριξε το 2011 μια διατριβή με θέμα τη μεσαιωνική Ήπειρο από τον 13ο μέχρι τον 15ο αι. Από το 2015, είναι επιστημονικό μέλος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Άρτας πάνω στις βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής. Μελετάει επίσης την ηπειρωτική λογοτεχνία του όψιμου μεσαίωνα και τις διηγήσεις Γάλλων ταξιδιωτών στην Ήπειρο.

Με την ομιλία αυτή, ολοκληρώνεται με επιτυχία ο κύκλος εκδηλώσεων «Βραδιές Τετάρτης…», στις οποίες σειρά ομιλητών-ειδικών επιστημόνων παρουσίασε στο ευρύ κοινό θέματα ποικίλου περιεχομένου και τις οποίες αγκάλιασε η τοπική κοινωνία με την παρουσία και τη συμμετοχή της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

LOADING MORE