Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Άλλες εκδηλώσεις
25 Οκτωβρίου 2018 Έναρξη
25 Οκτωβρίου 2018 Λήξη
18:00 Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικός χώρος του ΠΛΙ «Κανάρη 4», Κολωνάκι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3647577
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

Μόδα ή αντι-μόδα;

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Διάλεξη της Μυρσίνης Πήχου (ιστορικός τέχνης, διαχειρίστρια πολιτισμού) με τίτλο «Μόδα ή αντι-μόδα; Η επιρροή της αρχαίας ελληνικής ενδυμασίας στη γυναικεία ένδυση στην Αγγλία του ύστερου 19ου αιώνα».

Σε αντίθεση με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίες επηρέασαν σύγχρονους σχεδιαστές σε μικρότερο ή και λιγότερο γνωστό βαθμό, το ένδυμα της ελληνικής αρχαιότητας έχει επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη της δυτικής μόδας. Μια από τις λιγότερο γνωστές περιπτώσεις είναι η επίδραση της αρχαίας ελληνικής ενδυμασίας στη γυναικεία ένδυση στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα, γεγονός που θα συμβάλει στη συνέχεια και στην ουσιαστική αναθεώρηση της μόδας.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο κύκλου επιμορφωτικών διαλέξεων με κοινό άξονα το ένδυμα, που διοργανώνουν το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας. Ειδικοί από διάφορους χώρους αναλύουν ποικίλα θέματα για την ιστορία, τη θεωρία και τη δημιουργία του ενδύματος σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, καθώς και για το θεατρικό κοστούμι.

Κόστος παρακολούθησης κάθε διάλεξης: 10€, 8€ για φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για δηλώσεις: [email protected] Τηλ.: 210 3647577 (Ρόζα Πατσέα), Τρίτη-Τετάρτη 9.00-13.00, Πέμπτη 17.00-21.00.

LOADING MORE