Εκθέσεις
24 Ιανουαρίου 2020 Έναρξη
29 Φεβρουαρίου 2020 Λήξη
Καθημερινά 09:00-16:00 Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313 310201
Ιστοσελίδα

Μνήμη της πόλης

24 Ιανουαρίου - 29 Φεβρουαρίου 2020

Περιοδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Μνήμη της πόλης» παρουσιάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «f14 Κοινόν φωτογράφων». Η έκθεση αποτελεί ένα φωτογραφικό πανόραμα των μνημείων και των κτιρίων της Θεσσαλονίκης και στόχο έχει να ταξιδέψει τον επισκέπτη στο πλούσιο ιστορικό παρελθόν της, από την εποχή της ίδρυσής της έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Στην έκθεση συμμετέχουν 16 φωτογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν, με την επιμέλεια της καλλιτεχνικής επιτροπής του «f14 Κοινόν φωτογράφων», 111 φωτογραφικά έργα, έγχρωμα, ασπρόμαυρα και υπέρυθρα. Μέσα από τη ματιά τους τα διάφορα μνημεία της Θεσσαλονίκης μετατρέπονται σε μάρτυρες του πολυπολιτισμικού παρελθόντος και σε μνήμη της πόλης.

Συμμετέχουν: Βασιλική Βαρσακέλη, Βασίλης Βαρσακέλης, Γιώργος Καρακατσάνης, Άρης Κυρατζόγλου, Κατερίνα Μαρνέλλου, Ελένη Μαυροπούλου, Βασίλης Μόσχοβος, Φώτης Παλαιολόγος, Αναστασία Παλαιολόγου, Κώστας Παρασκευαΐδης, Σάκης Πετμεζάς, Νίκος Πετρίδης, Χριστίνα Σιούλα, Τάσος Σούπαρης, Κώστας Τσουκαλάς και Στέλιος Φιλίππου.