Συνέδρια
23 Ιουλίου 2021 Έναρξη
23 Ιουλίου 2021 Λήξη
19:30 Ώρα
Ελλάδα Πλατεία Κωνσταντίνου Ν. Σάθα, Γαλαξίδι

Ιστοσελίδα

Κωνσταντίνος Ν. Σάθας – Ο ιστορικός, το έργο και η εποχή του

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Κωνσταντίνος Ν. Σάθας- Ο ιστορικός, το έργο και η εποχή του» διοργανώνει ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ομιλητές/τριες- συντονίστριες της επιστημονικής εσπερίδας θα είναι οι: Μαρία Ευθυμίου (Καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Βαγγέλης Καραμανωλάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Τόνια Κιουσοπούλου (Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Κατερίνα Νικολάου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Αναστασία Παπαδία-Λάλα (Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Δημήτρης Παυλόπουλος (Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Λίλα Σέββα (Φιλόλογος, Υποψήφια Διδάκτωρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ), Αθανασία Ψάλτη (Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Δήμου Δελφών για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το πρόγραμμα της επιστημονικής εσπερίδας