Άλλες εκδηλώσεις
15 Σεπτεμβρίου 2022 Έναρξη
15 Σεπτεμβρίου 2022 Λήξη
19.30 Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Ιεράπετρα

Ιστοσελίδα

Κρήτη και Βενετία

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Εκδήλωση με δύο ομιλίες διοργανώνει ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, Ιστορίας και Πολιτισμού Ιεράπετρας «Ιεράπυτνα», στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βενετίας και την πόλη της Βενετίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν η δρ Marcella De Paoli (αρχαιολόγος της Ελληνορωμαϊκής περιόδου, μουσειολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Βενετίας) με θέμα «Επαναχρησιμοποίηση ελληνικών αρχαιοτήτων στη Βενετία», και η δρ Desi Marangon (ιστορικός της Μεσαιωνικής τέχνης και επιγραφολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη της Biennale Βενετίας) με θέμα «Η Βενετία των Ελλήνων. Ένα ταξίδι για να ανακαλύψουμε την κληρονομιά της Κρήτης που κρύβεται στις πέτρες της Βενετίας και στον πολιτισμό των κατοίκων της».

Η Χρύσα Δαμιανάκη (ιστορικός της τέχνης της Ιταλικής Αναγέννησης στο Πανεπιστήμιο του Salento) θα παρουσιάσει τις ομιλήτριες και θα προλογίσει την εκδήλωση κάνοντας αναφορά και σε μελλοντικά σχέδια για την ανάδειξη, προβολή και επανεκτίμηση των Βενετικών μνημείων στην Κρήτη.

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ