Άλλες εκδηλώσεις
31 Αυγούστου 2012 Έναρξη
1 Σεπτεμβρίου 2012 Λήξη
Ελλάδα Αρχαία Δωδώνη, Μεγάλο Γαρδίκι, «Ελληνικά» Κοπάνης, Νομός Ιωαννίνων

Τηλ.: 26510 01089
e-mail.: ibepka@culture.gr

Η Πανσέληνος στα Ιωάννινα

31 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού για την Πανσέληνο 2012, με τίτλο «Στο φως του φεγγαριού: Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την Πανσέληνο, 31 Αυγούστου 2012». Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω τρεις εκδηλώσεις:

1. Αρχαία Δωδώνη: Παρασκευή 31/08/2012, 9:00 μ.μ.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ο Μανδραγόρας» του Νικολό Μακιαβέλι από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.

2. Μεγάλο Γαρδίκι: Παρασκευή 31/08/2012, 8:00 μ.μ.

Στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης του Μεγάλου Γαρδικίου («Καστρί») θα πραγματοποιηθεί βραδιά με έντεχνη μουσική σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας. Θα παρουσιαστούν διασκευές τραγουδιών από έργα των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Θ. Μικρούτσικου και άλλων γνωστών συνθετών. Ερμηνεύουν οι Γ. Νάκης (κιθάρα), Μ. Αναστασίου (κιθάρα), Σ. Νάκη (κιθάρα, τραγούδι), Σ. Αθανασοπούλου (τραγούδι).

3. «Ελληνικά» Κοπάνης: Σάββατο 01/09/2012, 7:00 μ.μ.

Στον αρχαιολογικό χώρο των «Ελληνικών» Κοπάνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Τα πολύ παλιά χρόνια στα “Ελληνικά”», η οποία περιλαμβάνει ξενάγηση στον χώρο και ομιλίες στην κεντρική πλατεία του χωριού. Θα παρουσιαστεί το έργο της ΙΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Ηπειρωτικών Σπουδών στην περιοχή. Συνδιοργανωτές: Δήμος Δωδώνης, Τ.Σ. του Δ.Δ. Κοπάνης, Φιλοπρόοδος Κίνηση Κοπάνης.

Η είσοδος στους χώρους των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη.