Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Άλλες εκδηλώσεις
8 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη
8 Νοεμβρίου 2018 Λήξη
18:00 Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικός χώρος του ΠΛΙ «Κανάρη 4», Κολωνάκι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3647577
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

Η ελληνική ενδυμασία μέσα από τα μάτια των Ευρωπαίων περιηγητών

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Διάλεξη της Αφροδίτης Κούρια (ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων) με τίτλο «Η ελληνική ενδυμασία μέσα από τα μάτια των Ευρωπαίων περιηγητών (16ος-19ος αιώνας). Εικονογραφικά, μορφολογικά και πολιτισμικά ζητήματα».

Οι απεικονίσεις των ελληνικών τοπικών ενδυμασιών από τους περιηγητές συγκροτούν ένα πλουσιότατο και πολυσήμαντο υλικό, πρόσφορο σε περισσότερες από μία αναγνώσεις. Θα σκιαγραφηθούν οι βασικές πτυχές αυτής της εικονογραφίας, σε διαχρονική βάση, μέσα από την εξέταση του φαινομένου του περιηγητισμού με τη συνδρομή και γραπτών μαρτυριών από τις αφηγήσεις των ταξιδιωτών.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο κύκλου επιμορφωτικών διαλέξεων με κοινό άξονα το ένδυμα, που διοργανώνουν το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας. Ειδικοί από διάφορους χώρους αναλύουν ποικίλα θέματα για την ιστορία, τη θεωρία και τη δημιουργία του ενδύματος σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, καθώς και για το θεατρικό κοστούμι.

Κόστος παρακολούθησης κάθε διάλεξης: 10€, 8€ για φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για δηλώσεις: [email protected] Τηλ.: 210 3647577 (Ρόζα Πατσέα), Τρίτη-Τετάρτη 9.00-13.00, Πέμπτη 17.00-21.00.

LOADING MORE