Άλλες εκδηλώσεις
19 Οκτωβρίου 2019 Έναρξη
19 Οκτωβρίου 2019 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Αμφιθέατρο Νέου Μουσείου Αιγών, Βεργίνα

Τηλ.: 23310 29737
e-mail.: efahma@culture.gr
Ιστοσελίδα

Η Βέροια των περαστικών

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου του Βεροιώτη δικηγόρου και συγγραφέα Γιώργου Λιόλιου Η Βέροια των περαστικών διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Η Βέροια των περαστικών είναι μια εξαντλητική, τεκμηριωμένη, ενθουσιώδης και συγκινητική ανθολογία όλων των καταγραφών και των εντυπώσεων (ιστορικών, περιηγητικών, επίσημων και ιδιωτικών) επισκεπτών, που βρέθηκαν για λίγο ή πολύ στην πόλη μας.

Η Βέροια, κάποτε λαμπρή μητρόπολη των Μακεδόνων, ζωντανεύει στο πέρασμα των αιώνων με τα μάτια των περαστικών που αποτυπώνουν εικόνες της πολυάνθρωπης, εξωτικής και κοσμοπολίτικης πόλης: η Βέροια της πολύβουης αγοράς, η Βέροια των πολέμων, η Βέροια των χριστιανών, των οθωμανών, των εβραίων, η ερωτική Βέροια, η Βέροια των χαμένων μνημείων.

Το βιβλίο, καρπός πολυετούς εργασίας,  θα παρουσιάσουν στο κοινό η Δρ Αγγελική Κοτταρίδη, Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας, η οποία και θα συντονίσει τη συζήτηση, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ο Βασίλης Παππάς, ποιητής και ο Γιάννης Γραικός, αρχαιολόγος.